Menu

Пропозиції роботи та вільного часу для українців

Цього тижня воєводства та Повітовий центр зайнятості у Валбжиху організували два інформаційно-просвітницькі пункти для українців. Були запропоновані пропозицї роботи  та проведення вільного часу, переважно для дітей.

Пропозиції роботи та вільного часу для українців
Підприємства та установи Валбжиха намагаються виступити з пропозиціями до громадян України, особливо тих, хто планує залишитися тут довше або назавжди. Перший інформаційно-просвітницький пункт був організований 18 травня в MOPS, а останній – 20 травня в готелі Biały.
 
– Ми запросили 15 експонентів. Разом з нами є муніципальний центр соціального забезпечення (MOPS), волонтерський трудовий корпус, дитячий садок, школа та бібліотека під Атлантами. Ми хочемо показати жителям України, з яких пропозиції вони можуть користати у Валбжиху. Два дні тому на зустрічі в MOPS зустрілося близько сотні людей, найчисельніша група зацікавлених, а найбільшою зацікавленістю були працівники бібліотеки – говорить Зузанна Білявська, віце-директор Нижньосілезького воєводства центру зайнятості.
 
 
Серед стендів були компанії та установи, які допомагають працевлаштуватися.
 
– Є, серед інших, спеціальна економічна зона Валбжиха, у якій є анкети для заповнення на місці. Потім документи направляють потенційним роботодавцям, які згодом зв’яжуться з обраними людьми, – додає Зузанна Білявська.
 
 
Допомогу надають також працівники Повітового центру зайнятості у Валбжиху.
 
– Ми підготували презентацію українською мовою, в якій представляємо, чим саме займається Повітове центр зайнятості, як користуватися інструментами ринку праці та пошуками роботи. Наші гості також можуть дізнатися, чого очікують роботодавці, щоб добре підготуватися до співбесіди, – каже Божена Єдинак, начальник відділу посередництва та консультування з питань працевлаштування Повітового центру зайнятості у Валбжиху.
 
 
 
Пропозицію розваг у вільний час представила Бібліотека під Атлантами, яка збагачує свої читацькі колекції книжками та іграми українською мовою та щодня пропонує дітям цікаві заняття, щоб зробити їх вільний час приємним.
 
– У нас вже є багато книжок та настільних ігор для наймолодших громадян України, які відвідують нашу країну. Ми організовуємо заняття як для груп, так і для індивідуальних осіб. Особливо запрошуємо до наших найбільших філій на площі Ринок, Підзамче, Пяскова Гура та Нове Място. Потрібні люди будуть поруч і нададуть вам всю необхідну інформацію. Щодо дорослих, то незабаром ми отримаємо нові книги українською мовою і вони також зможуть скористатися нашою пропозицією. Ми також надаємо комп’ютери в наших залах, поки що з віртуальними клавіатурами, але незабаром до нас прийдуть і фізичні, – каже Аркадіуш Лапка з Бібліотеки під Атлантами.
 
 
Бібліотека також запрошує вас взяти участь у місцевій грі, яка була перекладена українською та дозволить нашим гостям ближче пізнати Валбжих. Програму та гру можна завантажити, відсканувавши QR-код, доступний у бібліотеці та її філіях.
 
Центер зайнятості Нижньосілезького воєводства планує організувати подібні зустрічі також у інших містах – Вроцлаві, Єлені Гурі та Легниці. За потреби захід може повернутися до Валбжиха восени.
 
 
 
plr
tłum. Оксана Овчар
foto: TV Wałbrzych
redakcja@walbrzych24.com

Komentarze

Jeszcze nikt nie skomentował tego artykułu - bądź pierwszy!

Dodaj komentarz

Ukraina  |   uchodźcy  |   urząd pracy  |   biblioteka pod atlantami  |   praca  |  

Ponad 30 etatów czeka w wałbrzyskiej policji

Spotkanie autorskie z Martą Abramowicz

Targi Pracy u Silesiusa

Wałbrzych 24 aktualności


Wałbrzych 24 to wiodący portal informacyjny w mieście i regionie. Najważniejsze są dla nas informacje z Wałbrzycha, ale również piszemy o tym, co dzieje się w sąsiednich gminach takich jak  Świdnica, Boguszów - Gorce, Mieroszów, Szczawno Zdrój, Świebodzice, Głuszyca, czy Walim. Oprócz przekazywanych przez Wałbrzych 24 wiadomości, znajdziesz tu również wiele fotogalerii, rozmowy z zaproszonymi gośćmi, publicystykę czy informacje o wydarzeniach, imprezach i koncertach, które odbywają się w mieście czy okolicy.

Na stronie głównej Wałbrzych 24 znajdziecie aktualności czyli najnowsze informacje z miasta, jednak zachęcamy też do zaglądanie do innych kategorii - rozrywki, sportu, 112 czy do zakładki Po Sąsiedzku, gdzie znajdziecie wiadomości z okolicznych gmin.

Uprościliśmy też nawigację strony, by była bardziej intuicyjna, co ma ułatwić czytelnikom znalezienie szukanych informacji i jeszcze sprawniejsze poruszanie się po naszej stronie.

Wałbrzych najnowsze wiadomości


Często najnowsze wiadomości Wałbrzych tworzone są wspólnie z Wami - naszymi czytelnikami, za co serdecznie dziękujemy. Zachęcamy do przesyłania do nas informacji i zdjęć na adres: redakcja@walbrzych24.com.

Dzięki takiej współpracy jesteśmy w stanie szybko reagować i przekazywać Wam najnowsze informacje, pisać o realnych problemach miasta i mieszkańców. Zachęcamy też do śledzenia naszych social mediów - Facebook Wałbrzych 24, Facebook Telewizja Wałbrzych i kont na Instagramie.

Zachęcamy też do komentowania bieżących informacji z Wałbrzycha i okolic. Pod artykułami macie możliwość wyrażenia własnej opinii w komentarzach do czego gorąco zachęcamy.

Rozwiń
Do góry
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.
Zaakceptuj Zamknij